Psyket.

Kan man dö mentalt?
Fysiskt kan man vara sjuk, det vill säga må dåligt. I värsta fall gå till doktorn och få någonting "lagat" eller några piller att äta så man mår bra igen. Inget mer med det. I värsta fall dör man.
Psykiskt kan man också vara sjuk. Deprimerad, ha ångest, vara schizofren och gud vet vad. Man kan gå till en psykolog, också få piller, men man kan inte bli ihoplagad i psyket och må bra sen igen. För "psyket" är ju inte något fast, som antingen funkar eller inte funkar.
Psyket är en blandning av din hjärna och dina tankar och åsikter, minnen och allt däremellan. Men man kan ju inte ta bort minnen. Man kan inte ta bort föreställningar av någonting eller någon slags oro helt ifrån en människa. Det finns ju alltid kvar. Någonstans. Visst, man kan operera i hjärnan så att folk kan bli av med sin sociala fobi. Men det man egentligen gör är ju att lura själen. För man kan inte göra ingrepp på någon annans själ, knappt sin egen.
Är det då svårare som "psykiskt sjuk" att bli frisk? Kan man tillslut dö om man mår dåligt psykiskt, eftersom depressioner m.m. verkar vara allvarligare sjukdomar än fysiska, de försvinner inte lika lätt. Sprider sig värre än cancer.

Spår;
Lämnat av: mariohat.

Det är svårare som psykiskt sjuk att bli frisk, ja.

2010-11-27 @ 13:35:28
URL: http://thedarkservants.blogspot.comDitt användbara namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (hemlig.)

Har du också en blogg?:Trackback