Don't try this at home, kids.

Ytterligare textremsor:(2) Andas/andas inte. | 2011-03-31 @ 20:20:25
Okejokejokej. Jag erkänner. Nu är det vår. Det ska vara runt tio grader i Helsingborg på lördag. Känner mig sådär obekymmersamt pensionärsaktig när jag sitter här hemma och kollar vad det blir för väder, men det får vi väl alla leva med, eller hur?

Nu sitter jag i alla fall och går igenom olika teorier om vad som kanske kommer hända på lördag. Jag är sådan. Jag älskar att sitta och spekulera och sedan bli besviken över att det inte gick sådär perfekt. Oftast beror misstagen på mig själv dessutom.
Så nu ska jag fortsätta spekulera.

Onödigt inlägg.

Ytterligare textremsor:(4) Fotografier. | 2011-03-30 @ 19:12:12


Jagvetjagvetjagvet, läskig bild och så vidare. [Klippte bort större delen av Amanda eftersom jag antog att hon inte ville vara med på bild i min lite småskumma blogg.]

I alla fall, jag har blivit lite småbesatt av solglasögonen jag har på mig på bilden. Det är egentligen ganska störande. Jag brukar inte bli besatt av kläder och sådant. Nu är jag det. Och det känns väl sådär.

Men tjenare?

Ytterligare textremsor:(1) Fotografier. | 2011-03-29 @ 19:30:06
Vet inte hur många bilder jag nu sett på mig själv tagna mitt under konserten i Norrköping i lördags. 
Jag får lite ångest. Att man ser så himla galen ut. Tycker lite synd om bandet, eller det kanske bara är underhållande att alla ser ut som höga penntroll?
Samtidigt är det väldigt roligt.

Skumma minnen.

1:49

Ytterligare textremsor:(5) Ark MMXI. | 2011-03-28 @ 19:23:47

"Du är gullig när du är förvirrad."

Ytterligare textremsor:(1) Andas/andas inte. | 2011-03-28 @ 17:47:51
Tack till Agnes för rubriken.

Ja, vad ska man säga? 
Det brann i vår skola idag. I en papperskorg. Anlagd brand. Brankåren kom och lunkade sakta, harmoniskt och till och med småpratandes in i vår skola och satte dit någon fläkt för att få ut all rök. Men lukten kommer ligga kvar i mina skolböcker, min skolväska, min jacka och allt sånt man förvarar i ett skåp.

Vad är det för mening med att starta en brand i en papperskorg i källaren på en skola? Jag fattar inte riktigt det. Det är ju egentligen inte så lyckat, alls. 

Annars så har man nu biljetter till Ark i Västervik, Arken i Parken i Alvesta och till Ark i Eskilstuna. Eloge till det.

14 timmar i Norrköping. 26/3

Ytterligare textremsor:(9) Ark MMXI. | 2011-03-27 @ 15:24:18
Mitt i natten och egentligen direkt efter konserten i Växjö åkte vi hem och sov i några få timmar. Vaknade sedan upp tidigt på morgonen för att bege sig till Norrköping. Var där lite efter kl 10. Fick könummmret 6.Så det var bara att sätta igång och köa. Frysa och så. Men det gjorde inte så mycket. Alla Angelheads är så himla underbara så man glömmer bort allt jobbigt. Och nu är jag helt ärlig. Ni är underbara. 

I alla fall så gick dagen. Runt insläpp var vi alla väldigt frusna. Själv stod jag tillsammans med Lina inlindad i en stor sovsäck. Det såg förmodligen helt sjukt ut, men jag frös ju!

Väl vid insläpp så sprang jag in. Nerför trapporna och förbi alla möjliga skumma staket. Det var bara en person som sprang före mig. Jag vet inte varför jag sprang. Jag var bara så himla taggad att jag var illa tvungen. Kunde dessutom höra en massa vakter som retade oss över att vi sprang. Men egentligen, om man köat i 10 timmar så ska det väl vara värt det?

Men konserten började till slut. Och allt var bra. Det var den bästa konserten jag varit på hittils. Det var så mycket känslor. 


Jag har också kommit på att Martin Ekelund (aka Lill-Martin) är som ett förband till The Ark. Han brukar alltid stå där ett tag innan konserten och plinga lite småcoolt på alla gitarrer. Han har till och med börjat med en riktigt stor show nu när han blinkar med en ficklampa på oss i publiken. Making an effort?Jag hade med mig ett papper. På pappret hade jag skrivit "Två tusen ljusår av mörker?". Jag ville så gärna höra den låten. För mig är den låten större än It takes a fool. Den är speciell. Jag kunde bara inte hantera att veta att jag aldrig skulle få höra den live. 
Så jag stod där och höll upp skylten i slutet av konserten, jag fick kramp i armarna. Ola ignorerade den först i "låtönskardelen". Men efter One of us is gonna die young så kom han plötsligt mot mig och sträckte sig för att ta emot min skylt. Han sjöng några rader acapella. Och gav tillbaka skylten. Han tog bara i skylten lite. Som för att säga: "Jag gör det här för dig". Jag bröt ihop. Det kändes så overkligt att jag fick höra den där låten. Just nu orkar jag inte direkt förklara varför den är så speciell för mig. Den får väl ett eget inlägg snart.

Skärmklipp från Linns video, under 2000 Light-Years of Darkness. [Tack Linn för att du filmade.]

Sen efteråt stod jag och några andra utanför sceningången och väntade på Arkarna. Vi sjöng för Jepson så att han skulle komma ut, vi gjorde till och med en Ola-ramsa.

Så jag träffade dem. Pratade med Jens. Kramade Jepson. Bad Lasse att signera min jeansjacka. Tackade Ola.

Läktare, Växjö och även en Ark. 25/3

Ytterligare textremsor:(2) Ark MMXI. | 2011-03-27 @ 14:17:14
Vi begav oss till Växjö direkt efter skolan. Jag var inte taggad. Inte alls. Ordet läktare var uttjatat och jag var trött efter en intetsägande skolig skoldag som hade envisats sig om att inte ta slut.

Väl framme var det inte alls många där. Jag hade varit orolig för att det skulle vara hur många som helst där så att man inte ens skulle fått en bra plats på läktaren. Men jag blev nummer femton. Och jag kom dit lite efter klockan 5.

Väl vid insläpp sprang jag bara upp på läktaren. Såg typ ingenting för att det var så mörkt. Tog en plats i mitten, längst fram. Scenen var väl 50 meter rakt framför mig.Konserten började ganska omgående. Jag höll mig vid medventande med hjälp av dextrosol och allt var ändå okej. Konserten började. Jag stod upp. Folk bakom mig satt ner. Hade innan konserten mailat Palladium och frågat om det går bra att stå, de hade svarat att det var helt okej. Så jag stod. 

Det tog inte många låtar förrän folk började gnälla på oss. Till slut kom det en så kallad "vakt" och sade åt mig att jag inte fick stå. Man fick bara stå på sidorna av läktaren. Varför då? Jo, för att det satt en massa andra människor bakom mig som seriöst trodde att man ska sitta still utan något som helst uttryck i ansiktet på en Arkkonsert.

Så jag ställde mig på sidan, tillsammans med Ellie, Nadja och Patricia. Det var bättre. Jag kunde fokusera på konserten.

Det krävs inte mycket för att få mig att längta ihjäl mig.

Ytterligare textremsor:(2) Ark. | 2011-03-24 @ 13:07:30


Snällaste finaste Arken, spela Deliver, m'kay?

Tjugofjääärde.

Ytterligare textremsor:(2) Andas/andas inte. | 2011-03-24 @ 11:20:46
Är av en ganska skum anledning väldigt glad. Kollade nyss min besökarstatistik och kunde konstatera att jag den senaste veckan haft över 50 unika besökare varje dag den senaste veckan. För mig, och min blogg, så är det här ganska mycket. Har dessutom inte missbrukat mer-trafik eller något sådant.
Kan inte undgå att undra vilka det är som läser? Varför de läser? (Och så vidare...)

***

I alla fall. Kommer inte kunna skriva någonting nu de kommande dagarna. 
Imorgon beger jag mig direkt till Växjö efter skolan för att se Arken. Tidigt på lördag morgon reser jag vidare till Norrköping. Där kommer jag också få njuta av denna underbara Ark, tillsammans med Lina dessutom. 
Kommer helt enkelt inte ha tillgång till en dator.

Arkbanan på Flickr!

Ytterligare textremsor:(0) Fotografier. | 2011-03-23 @ 20:01:35
Ja. Nu har jag alltså Flickr. Dock jag nog garantera att de flesta bilder kommer vara Ark-relaterade. Men det har vi väl ingenting emot?

Här är min påbörjade photostream.

Old brown shoe.

Ytterligare textremsor:(2) Fotografier. | 2011-03-23 @ 19:32:37

Nej det är ingen vanlig dag för det är Sylles födelsedag!

Ytterligare textremsor:(3) Ark. | 2011-03-22 @ 20:19:38


Hurra! Hurra! Hurra!

I've got sunshine...

Ytterligare textremsor:(0) Andas/andas inte. | 2011-03-22 @ 20:06:25
Jag vaknade av att solen lös för starkt.
Det är nog egentligen vår nu. Snart april.
Satt vid fönstret i en evighet imorse och bara kände solen. Som om den varit på semester i flera månader. Vilket den har varit. 
Ska vi alla sluta frysa nu?


So it must be fire.

Ytterligare textremsor:(4) Ark. | 2011-03-21 @ 18:41:47


Går det att inte rysa i hela kroppen när man hör den här låten?
Går det att inte få ångest när man hör den här låten?
Går det att inte längta ihjäl sig tills nästa konsert när man hör den här låten?
Går det att inte att bryta ihop över att det snart inte kommer bli så många nästa konserter när man hör den här låten?

För att jag mår såhär, för att man kan må såhär:

Ytterligare textremsor:(0) Andas/andas inte. | 2011-03-20 @ 19:57:58